TIB bv heeft ervaring met diverse duurzame oplossingen. Onder andere:
Grijswater systeem
Het regenwater word opgevangen en middels een apart rioleringssysteem naar een verzamelpunt (bv. oude septictank) in de grond geleid. Een externe pomp zuigt het water hieruit op en via een grijswaterleidingsysteem naar de toiletten, urinoirs, vaatwasmachine en buitenkraan. Zo minimaliseren we het gebruik van ons dure drinkwater.
Hebben we een keer een lange periode van droogte, dan kan het voorkomen dat deze voorraad opraakt. Met een eenvoudig vlottersysteem kunnen we regelen dat er tijdig een beperkte hoeveelheid drinkwater in de tank word ingelaten, zo komen we nooit droog te staan.
Laagtemperatuur systeem (verwarming)
Vroeger verwamden we een woning/pand met CV water van 90°. Op zich werkt dit goed, maar zo halen we niet het hoogste rendement uit een CV toestel. Dan moeten we terug naar 55°. Doen we dit in combinatie met radiatoren, dan moeten deze in een grotere uitvoering geselecteerd. Om dezelfde hoeveelheid warmte af te geven als bij 90° Celsius. En hier komt het voordeel van vloerverwarming om de hoek. Vloerverwarming heeft een maximale watertemperatuur van 55° nodig. Dit houd in dat we met een standaard aangelegde vloerverwarming en een vereenvoudigde verdeler de woning/pand uitstekend kunnen verwarmen met het hoogste rendement. De constructie waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn opgenomen bepaalt of we wel of geen nachtverlaging kunnen toepassen. Zonder nachtverlaging word de watertemperatuur waarmee we de woning/pand kunnen verwarmen nog lager.
Pv panelen
Dit is een heel eenvoudige methode voor het opwekken van elektrische energie. In speciaal hiervoor geconstrueerde panelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door middel van een zogenaamde converter (omzetter) word de opgewekte elektriciteit geschikt gemaakt voor ons elektriciteitsnet. Ze kunnen eenvoudig op de elektrische installatie worden aangesloten. Deze panelen worden meestal op het dak geplaatst. Onder een gunstige hoek ten opzichte van de zon. Ze doen daar stil hun werk en je hebt er geen omkijken naar. Op deze wijze verlaagt u eenvoudig uw elektriciteitsverbruik zonder het milieu te vervuilen en met gratis zonnewarmte. U kunt ook hiermee geld verdienen door elektriciteit aan het algemene net te leveren.
Door bij de aanleg te kiezen voor een combinatie van vloeistof-zonnecollector/boiler/Cv-ketel kunnen we ook zonne-energie aan onze CV installatie toevoegen. Dus minder gas verbruiken. ATAG heeft hiervoor de mooiste oplossing. De opstelling bestaat uit een grote boiler waaraan de Cv-ketel opgehangen is. De collectoren zijn dan aangesloten op deze boiler en verwarmen de hele watervoorraad. Zowel de warmwatervoorziening als het CV water worden hiermee voorverwarmd. Dit houdt in dat u bij een zonnige winterdag maximaal rendement uit uw collectoren haalt. En voordelig uw woning/pand verwarmt.
Meer informatie? Maak direct een afspraak!
Bel 050 534 99 02 of verstuur onderstaand formulier.